Om att blogga och att presentera sig.

5 Sep

Som varandes det nyaste tillskottet i polybloggens författarkrets tänkte jag börja med att svara på två väldigt vanliga frågor så att vi lär känna varandra, blir kompisar och kan släppa lite på det pretentiösa i att skriva inlägg i en blogg med väldigt hög standard. Låter det bra? Fint.

Först ut har vi frågan: Jaha, vem är du då?

Svar: Jag är en kärleksfull, o-organiserad, tidsoptimistisk queerfeministisk polyaktivist med genusvetarambitioner ifrån de allra djupaste trollskogarna i Dalarna. Jag leker gärna med både ord och människor. Tänker för mycket och för litet och låter saker stiga mig åt huvudet.
Jag använder levande rollspel som mitt forum för att utforska mig själv, mina gränser och mitt sätt att tänka. Ett aktivt sätt att ifrågasätta allt jag är och testa saker jag inte är, eller kan vara.

Jag när kärleksfullt ett brinnande intresse för att skriva. Skriva texter, skriva manus, skriva noveller, skriva dikter och dagbok.
Det svenska språket fascinerar mig och jag tycker att det är spännande hur man faktiskt bara med hjälp av ord kan beröra någon.
Jag älskar att vrida och vända på och med folks oreflekterade normer och förutfattade meningar. Jag älskar att ifrågasätta självklara saker. Jag älskar att vara den dryga genusvetaren på fester. Jag älskar att dansa utomhus när sommarregnen faller. Jag älskar närhet och intimitet och att dela det med fantastiska människor. Jag älskar att slänga käft med folk jag inte känner.
Jag älskar att åka tåg. Jag älskar att betrakta människor runt omkring mig.

Jag tror att alla möten mellan människor kan lära oss någonting om oss själva. Det kluriga är bara att lista ut hur och vad…

Nästa fråga: Varför bloggar du?
Svar: Jag har haft blogg sedan jag var mycket liten. Jag har vuxit med min blogg. Utvecklats, både som person och som författare och skribent tillsammans med och med bloggen som verktyg. Reflektionerna och responsen har varit direkt, ärlig och i vissa fall elak, men jag har alltid tyckt om sättet en blogg når ut och ger respons.
Jag vill blogga för att väcka tankar.
Jag vill blogga för att nå ut till folk.
Jag vill blogga för att jag älskar att skriva.
Jag vill blogga för att jag tycker att det är roligt. Men framför allt vill jag blogga för att beröra folk till att tänka efter. Jag vill nå ut. Jag vill beröra. Jag vill väcka tankar. Jag vill presentera mina funderingar och möta respons. Jag vill berätta om mitt sätt att leva i en förhoppning om att de som läser ska vidga sina vyer eller få den där lilla kicken av igenkännande. Jag vill ta tillbaka skaparglädjen i det skrivna ordet. Jag vill leverera korrekta texter utan att kännas uppstyltad. Jag vill att ni ska läsa och tänka ”fan, det där var smart tänkt.” eller bara nicka igenkännande. Eller blir jättearga. Jag gillar jättearga läsare.
Jag vill vara lekfull och cynisk, reflekterande, intelligent och ironisk och ändå nå fram med min konstruktiva poäng, för utan den skriver jag väldigt sällan. Jag vill göra ett avtryck. Jag vill göra en poäng. Jag vill försöka komma fram till slutsatser som verkar vettiga. Jag vill ha ett forum för att reflektera.

Slutligen vill jag känna mig delaktig i den rörelse som jag hoppas, en vacker dag, ska ge mitt sätt att göra kärlek på samma rättigheter, skyldigheter och skydd av lagen som vilket annat sätt som helst. Vet ni, mina vänner? Jag tror att vi är på god väg.

Allt gott!

Annonser

2 svar to “Om att blogga och att presentera sig.”

  1. polyfire 5 september, 2012 den 14:38 #

    Välkommen!

  2. henrik 5 september, 2012 den 19:31 #

    Åh, vad bra det låter! Kul att du vill blogga om poly!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: